2011. szeptember 21., szerda

Csüngő fukszia akár 1 Ft-ért! - Jelenlegi ára: 1 Ft

Virágzó csüngő  fukszia.
Ápolás
A nyár folyamán gondoskodjuk a vízellátás folyamatosságáról. Ne hagyjuk kiszáradni a fuksziák földjét. Ellenkező esetben a virágzás hetekig szünetelhet. Öntözéskor egyszerre nagyobb mennyiségű vizet adjunk, nedvesítsük át a teljes földlabdát. Kerüljük a pangó víz kialakulását, a fölösleges vizet mindig öntsük ki a cserépalátétből.
A fuksziák folyamatos virágtömegük fenntartásához sok tápanyagot igényelnek. Használjunk hosszabb hatású táprudakat, vagy tápoldatokat. Ne trágyázzunk száraz földet, kerüljük a túladagolást, kövessük a csomagolás utasításait. Csak a fő növekedési időszakban trágyázzunk, a be nem gyökeresedett dugványokat ne tápoldatozzuk.
A fuksziák elnyílott virágai terméssé fejlődnek. Ha nem akarunk magot termeszteni, vagy nem különösen szépek a termések, akkor folyamatosan távolítsuk el a az elnyílott virágokat és terméskezdeményeket, ezzel is újabb virágzásra ösztönözve növényeinket.
Teleltetés
A fuksziák a télálló fajták kivételével nem fagytűrők. Az első fagyok beköszönte előtt a fuksziákat fagymentes helyre kell szállítanunk. A fuksziák teleltetése nem bonyolult feladat, aki teleltetett már muskátlit, annak a fukszia sem fog gondot okozni.
Metszés
A fuksziák jól tűrik a metszést. Egy kis türelemmel és ügyességel törzses fácskává, vagy akár cserépben nevelt bonsaijá alakíthatók. A metszés időpontja a kora tavasz, még a hajtások megjelenése előtt. Vágjunk le minden beteg, sérült ágat. Alakítsunk ki levegős ágszerkezetet, kurtítsunk vissza az összes ágat legalább harmadával. A hajtások visszacsípése elősegíti a bokrosodást.



Jelenlegi ára: 1 Ft

Az aukció vége: 2011-10-08 07:18
. Csüngő fukszia akár 1 Ft-ért! - Jelenlegi ára: 1 Ft